Årets klubbmästare är…

…Ronnie Behrmann! Det blev alltså Tävlingsgeneralen Ronnie Behrmann som tog hem segern i 2020-års klubbmästerskap. Men vi tar det från början – 17 tappra sportfiskare samlades på Fäjö udde strax före kl 8 lördagen den 5 september för den årliga bataljen i gäddfiske. Tävlingsgeneralen förmedlade tävlingsreglerna och klockorna synkroniserades. Ronnie avslutade taktiskt samlingen med att önska ”god lycka” till tävlingsdeltagarna. Sportfiskare är generellt vidskepliga och med den förbannelsen vilande över sällskapet så fiskade Ronnie själv i en egen division.

Skämt och sidor så bryr vi sportfiskare innerst inne inte om vidskepligheter, det var så klart andra orsaker som gjorde att Ronnie vann. Det gäller att vara på sätt ställe och ha betet i vattnet. Vinnarfisken mättes in till 84 cm och fiskarna därefter kom i tät följd, tvåan Richard Lindberg kom in på 83 cm och trean Viktor Holmqvist 82 cm. ”Resultatet skrämmer inte” meddelade förhandsfavoriten och kassören Kenneth Larsson när resultatet blev känt. Larsson som befann sig nerbäddad i influensa kommer säkerligen igen 2021.

Prispallen, Viktor, Ronnie och Richard.

Totalt fångades och returnerades 39 gäddor. De allra flesta fick fisk men redaktören lyckades med bedriften att nolla. Om det berodde på att redaktörens båt förföljdes av en säl är oklart. Förföljd av säl.

Covid-19 situationen som råder i samhället gjorde att samlingen efteråt förändrades. Det traditionella kaffet med kaka togs helt bort för att undvika folksamlingar i stugan. Korvgrillningen behölls och tävlingsdeltagarna höll sig utomhus i alla lägen. Det kan också meddelas att utedasset bebos av getingar, var vaksam vid nödigt behov.

I väntan på korv.

Vi tillönskar alla ett stort grattis till vinnaren Ronnie och övriga pristagare. Ta hand om er och låt oss besegra covid så vi kan umgås som folk framöver.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *