Första fixardagen fixad!

Den första fixardagen avlöpte planenligt under lördagförmiddagen 13 april. Tio tappra medlemmar strömmade till från olika håll mot Långön där första och största projektet för dagen, ”den nya bryggan” skulle tillverkas. Allt material fanns redan på plats tack vare Sekreteraren själv Lasse Maxon som flitigt langat över virke, stolpar och tunnor till ön.

Vädret var inte tillhjälpligt, eller inte byggvänligt. Med bara ett par plusgrader inledningsvis och en envis och hård ost-nordostlig vind frös vi alla lite till mans. Till en början var vi dessutom bara åtta man, två av våra tappraste råkade i sjönöd och låg och drev vid Rävskär. Ingen kul start, men vår mångkunnige Sekreterare cruisade över och hämtade de två. Vilket var både tur och nödvändigt eftersom en av de två skeppsbrutna var kaffekokarexperten tillika före detta Ordförande Christer Wedeborg.

Skeppsbrutna.

Snabbt kom vi igång i tre grupper, 1) bygga brygga, 2) rensa runt stugan och 3) koka kaffe. Det skulle visa sig att kaffet blev ovanligt gott.

Bryggbygget gick över förväntan, en ny fin brygga ligger nu och väntar på fixardag 2 för sjösättning. Nya stolpar har också införskaffats, nu ska högvattnet överlistas. Detta högvatten som nästan var vinter på sistone tagit med sig bryggorna till havs. För att de nya stolparna ska kunna slås i måste de gamla dras upp. Inte det lättaste visade det sig, leran höll emot bra när en Sekreterare och en Ordförande slet och drog i läckande vadarbyxor och snålblåst.

Stolpe på väg i land.


Långönbryggan på gång.

Som tur var blev kaffet färdigt och dessutom hade Kassören Kenneth Larsson grillat korv så det räckte. Några tjocka grillade med stark senap och energin kom krypande tillbaka. Tack till alla deltagare, nu ser vi fram emot fixardag 2 den 27 april så att Långönbryggan kan sjösättas och Fäjöbryggan fixas.

Åtta av tio på en bild.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *