Rapport från Blekinge Gäddfestival 2022

Blekinge Gäddfestival gick av stapeln helgen 24-25 september i fint höstväder. Fint för gemene man, men för en gäddfiskare kan det betyda att det blir svårfiskat. Alla rapporter som skribenten tagit del av pekar åt samma håll, det var synnerligen svårfiskat. Av runt 85 deltagare i individuella klassen rapporterades endast 14 fiskar över minimigränsen på 80 cm. Lagklassen bestående av 60 team rapporterade några fler men lätt var det inte.

Flera av LSFF’s medlemmar deltog i år, de flesta i individuella klassen men också några i lagtävlingen. LSFF’s medlemmar har genom åren flera fina placeringar med Nickolas Perssons seger i den individuella klassen 2019 som den mest meriterande. Dessutom har föreningen flera tio-i-topp-placeringar genom åren.

I år blev det inte mindre än två tio-i-topp-placeringar, Lasse Maxon landade en välmatad dam på 95 cm och knep med den en tredjeplats, föreningens näst bästa placering hittills. Jimmie ”Törna” Törnström landade en fin pjäs på 90 cm och kom därmed på sjunde plats.

Lasse Maxon med en synnerligen välmatad bronsfisk

Lagmässigt blev det tuffare för de våra, Team Fiskedask med Jimmie Törnström och Tommie Nielsen slutade på en artonde plats medan Robusto med bl.a Björn Zettervall slutade på nittonde plats.

Lasse Maxon på pallplats, föreningens näst bästa resultat genom tiderna.

Det kan konstateras att det var dubbelt så många deltagare med i teamtävlingen än i den individuella, kanske en indikation på att Blekinge Gäddfestival behöver reformeras.

Sammanfattningsvis en mycket bra tävling i svåra förhållande för våra deltagare, bra jobbat allihop!

/Anders Brammesjö

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *