Karlskrona Pike Tournament 2016 avgjord!

Den tolfte november avgjordes den årliga favoriten Karlskrona Pike Tournament. Förutsättningarna innan var dock dystra, prognosen visade flera minusgrader, sol och näst intill vindstilla. Skulle det överhuvudtaget gå att fiska var det många som undrade och debatten gick på sociala medier. Tävlingsledningen gav dock till slut klartecken och nästan alla de 50 anmälda teamen kom till start. Som vanligt bjöd Karlskrona Båt & Fiske på öppet hus under startmötet kl 07:00 och precis som vanligt fylldes lokalen av 120 goa och glada gubbar som gillar gädda.

När båten trailades ner i Lyckebyån visade termometern -6 i luften. Vikar och sund var isbelagda. Transportleden österut över Ringöfjärden och under Verköbron var blockerad av is. Som tur var hade Jimmie Törnström brutit isen söderut, därför krånglade team LSFF/Esox Gear sig ut den vägen och gick runt Verkö istället. Game Plan #1 sprack dock ganska omgående då is och isflak gjorde det ofiskbart. Istället styrdes kosan ännu längre söderut där det rimligen måste finnas fisk. Det gjorde det säkert också men förutom en eller två som vi lyckades skrämma hade vi noll kontakt.

När missmodet stod som högst och med endast ett par timmar kvar av tävlingen tog vi det gemensamma beslutet att försöka oss på Game Plan #1 igen. Det är nu det visar sig att man behöver en stor portion tur ibland. Redan de första kasten höjde adrenalinnivåerna markant. Ett pet, två pet, de var här! Strax hojtade Jim att nu var det dags med håven. Fin gädda på 87 cm i håven. Några minuter efter kom tvåan, en mindre men ändå 70 cm. Nu var de igång! En fin följare vände vid båten innan Jim krokade sin andra, men Nej – den släppte! Efter en knapp halvtimme med lite rock’n’roll så dog det ut.

Vägen tillbaka till Lyckebyån blev isig, turligt nog hade någon/några redan gjort turen över Ringöfjärden så isen var hyggligt bruten redan. Övertygad om att vi skulle hamna någonstans mitt i resultatlistan tog undertecknad med sig båt och grejer hem, trygg med att bröderna Jim och Eje Olsson kunde lämna in startbrickor och mätbräda. När sen Jim pockade på uppmärksamhet via sms var det svårt att ta det på allvar. ”Vadå tvåa, vi hade ju bara två fiskar i båten?”, ”Sidopotten? Men vinnarna då?”. Team LSFF/Esox Gear slutade alltså tvåa (på ren bondtur) med bara två fiskar i båten. Vann gjorde Nybban Pikers som faktiskt fyllde kvoten med fem fiskar, bravo! Trean och fyran hade också två fiskar i båten men sen bara ströfiskar i resultatlistan.

I ärlighetens namn skall också nämnas att Team Hallarum med Ola Kråksberg och Tommy Pettersson (Bronsmedaljörerna i SM 2016) faktiskt hade tre fiskar i båten men missade sluttiden och diskades.

Kul också att nämna är att hela Sverigeeliten var på plats, samtliga pallplacerade team deltog, inklusive Guldmedaljörerna Team Karlskronafiske.

Stort tack till arrangörerna Team Under Ytan/Andreas Hallengren och Pär Olsson. Som vanligt ett storslaget och välordnat arrangemang med många sponsorer och fina priser.

Skitfiske resten av 2016,

Anders Brammesjö

img_54051img_54111

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *